2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Rajt-cél győzelem a rangadón!

Az idei NB1/B Zöld csoport egyik legerősebb keretével rendelkező Újpest MT csapatát fogadtuk a Tiszavirág Arénában.
Az odavágón elszenvedett vereségért visszavágás, a hibátlan hazai alapszakasz mérleg és a rájátszás küzdelmek előtt létfontosságú pozitív mentális töltet megerősítése érdekében léptünk parkettára. Az első percekben inkább a játék küzdőjellege dominált, a felek igyekeztek fogást találni egymáson. Már ekkor nyilvánvalóvá vált, ez a mai egy brutálisan fizikális csata lesz. A szépszámú nézősereg nem is kellett, hogy csalódjon, a parketta minden egyes négyzetcentiméteréért ádáz csata dúlt. A 7. percben 11:10-et mutatott az eredményjelző, azonban egy parádés, 12:3-as negyedzárással állva hagytuk a lila-fehéreket. Minden pályára lépő játékosunk hozzátett a csapat teljesítményéhez a támadóoldalon, miközben a védekezésünk kellően szervezett és elszántnak bizonyult a feldobástól a lefújás pillanatáig. A vendégek erejét mutatja, kétszámjegyű hátrányban sem adták fel a küzdelmet és többször is képesek voltak visszazárkózni, azonban mindig akadt valaki, aki tovább lökte a ceglédi szekeret.
A nagyszünetet követően állandósulni látszott a tíz pontos különbség. Csapatunk egészen elképesztő módon jobb százalékban értékesítette a hárompontos dobásokat, mint a duplákat vagy a büntetőket. Ebben élen járt a mérkőzés legjobbja, a káprázatos dolgokat bemutató Tóth Zoltán (20/12 pont, 4/5 tripla, 4 gólpassz és 25VAL) és a 4/4 távoliját rezzenéstelen arccal helyére küldő Mészáros Máté. Kettejük szőnyegbombázásához tette hozzá a saját részét a Herendic-Csaba-Erdei mezőny trió, valamint a többek között a liga egyik legjobb centerét (Varga Dániel) nulla ponton tartó Tóth-Csákvári-Kovács-Rékasi (25 pont, 16 lepattanó, 12 kiharcolt fault, 9 gólpassz és 51VAL) quartett.
Csapatunk teljesen megérdemelt 79:67-es győzelmet aratott, egy kifejezetten férfias és intenzitás tekintetében magas színvonalú összecsapáson. Még egy kihívás vár ránk a playoff küzdelmek előtt. Jövő vasárnap Békésen zárjuk az alapszakaszt.
További információk a mérkőzésről: