2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Kezdődik a tánc!

Véget ért az alapszakasz, kezdődik a tánc! Szerdán este 18:00-kor a szolnoki Tiszavirág Arénában a legfontosabb szakaszba lépünk. A rájátszás első körében a KTE-Duna Aszfalt U23-as gárdájával az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcot kezdünk el. Alapszakasz elsőségünk jogán, ha szükséges, a mindent eldöntő ötödik összecsapást hazai pályán játszhatjuk majd. De ne szaladjunk ennyire előre! Nagyon nehéz feladat vár csapatunkra. A hétvégén Magyar Kupa bronzérmet nyerő Kecskemét „fiókcsapatából” többen is markáns szerepet játszanak az A-csoportos gárdában. A debreceni kupahétvégén hat fiataljuk (Kucsera Dániel, Kiss Dávid, Fazekas Máté, Ivkovics Milán, Lukács Döme és Tóth Balázs) nyakába akasztottak a harmadik helyezettnek járó medáliából. A játékoskeret tehetsége, valamint a minőségi és mennyiségi edzésmunka eredményezte folyamatos taktikai, technikai és fizikai fejlődésük borzasztó veszélyes ellenféllé teszi őket. Ráadásul alapvető céljuk, a rájátszásba jutás elérésével mindenféle teher nélkül léphetnek pályára ellenünk. Érdekesség velük kapcsolatban, hogy az alapszakaszban a legkevesebb kapott, illetve dobott pontot is ők jegyezték a bajnokság tizennégy gárdája közül. Ami a 2021/22-es összecsapásainkat illeti, novemberben – erősen tartalékos csapatukat – harminchét ponttal ütöttük ki Kecskeméten, majd a februári visszavágón 75:61 arányban diadalmaskodtunk saját közönségünk előtt.
Ahogyan azonban az ősi sportbölcselet tartja, a playoff teljesen más kávéház. Nem számít a múlt, az addig elért eredmények. Új fejezet íródik! A nyilvánvalóan meglévő tapasztalatbéli előny mellett feltétlenül mellettünk szól az ebben a szezonban bevehetetlennek bizonyuló hazai pálya jelentette mentális plusz és a hosszabb kispad, amely ebben az erőltetett menetben, két-három naponta pályára lépve kulcsfontosságú lehet. A szakmai ínyencségek kedvelői számára nagyszerű csemegét ígér a kecskemétiek végletekig kontrollált, alacsony csapásszámú támadójátéka, a mieink inkább az egyéni képességekre építő taktikája ellen. Két, teljesen eltérő cél mentén, gyökeresen más szakmai koncepcióval összerakott, alapvetően eltérő csapatstratégiával dolgozó rivális feszül egymásnak, ahol a pillanatnyi formának és az esetlegesen szükséges változtatásokra történő kellő reagálásnak óriási szerepe lesz.
Tóth Tamás, vezetőedző: Elérkeztünk a szezon legfontosabb részéhez, a rájátszáshoz. Az első forduló, szeptember vége óta az első helyen állunk, ami azért nem lehet véletlen. Egyetlen célunk maradt erre a szezonra, ami nem kicsi, nyerni még kilenc mérkőzést. Nagyon kiegyenlített tudású csapatok vannak a rájátszás résztvevők között, apróságokon múlhat egy-egy mérkőzés végkimenetele, nagyon észnél kell lenni. Az egyik legkomplettebb, legnehezebb ellenfelet kaptuk, mert csak az utolsó pár meccsük sikerült picit gyengébben a tehetséges kecskeméti fiataloknak, szinte az egész szezon során a legjobb négy között voltak. Extra centereik, félelmetes mezőnyeik vannak és a legtapasztaltabb, legképzettebb szakmai stábjuk. Egyáltalán nem számítok könnyű párharcra, de mindenképpen győzelemmel kell indítani, hogy megfelelő alaphangot adjunk, felvegyük a ritmust. Mindenki egészséges és nagyon várja az ütközetet.
Tóth Norbert: A playoff egy új bajnokság kezdete. Két különböző játékstílusú csapat találkozik majd, ahol fontos lesz, hogy a mi akaratunk érvényesüljön. Saját ritmusunkban és csapatként kell játszanunk, mind támadásban, mind védekezésben.