2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Irány az elődöntő!

Harmadszorra is legyőztük a Kecskemétet, irány az elődöntő!

 

Az egyik fél harmadik győzelméig tartó rájátszás negyeddöntő párosítás legújabb mérkőzését kettő nullás vezetésről várhattuk. Az első meccs rendkívül egyoldalú macska-egér harcot hozott mindent elsöprő védőmunkánk és vendégeink foghíjas kerete miatt, míg az idegenbeli fellépést egyéni extrákra épített támadójátékkal tudtuk a magunk javára fordítani, az időközben kiegészülő Hírös-városiakkal szemben.

 

Ismét a Tiszavirág Aréna volt a helyszín és a forgatókönyv nem változott. Szilárd védekezésre épített, remek mezőnydobás hatékonysággal (33/52) lejátszott támadások. Óriási különbség mutatkozott a lepattanó labdák (43/23) és a gólpasszok tekintetében (23/11). Egyedül a 17 eladott labda okozhat a későbbiek kapcsán fejtörést a szakmai stábnak, de tegyük hozzá, ezek közül sok írható a nagy vezetés tudatában elő-előbukkanó könnyelműség számlájára. Mind a tizenkét benevezett játékosunk lehetőséghez jutott és hozzátette a saját részét a sikerhez. Egyénileg feltétlenül ki kell emelnünk az ismét karmesterként irányító Dominik Herendicet, aki mindössze öt dobott pontra hozott össze 22 VAL-t 21 játszott perc alatt, házi gólkirályunkat, Csaba Gyurit, aki 18 perc alatt szerzett 18 pontot, a jó szokásához híven ismét tűpontosan dolgozó Kovács Bálintot (5/6 mezőny dobás) és három villámlábú hátvédünket, Tóth Zoltánt, Erdei Márkot valamint Micev Nikolát, akik 28 pontot, 6/9 triplát, 8 gólpasszt és 38VAL-t pakoltak a közösbe.

 

Összességében elmondható, a kecskeméti fiatalok méltó ellenfeleleink voltak, hiszen a lehetőségeikhez mérten mindent kiadtak magukból és bátran harcoltak az utolsó sípszóig. Nyilvánvalóan a két csapat céljai gyökeresen eltérnek egymástól, ezért teljesen megérdemelten, ellentmondást nem tűrően, folyamatosan koncentrált játékkal vívtuk ki az elődöntőbe jutást. A lehetséges ellenfelünk kilétére azonban még várnunk kell, hiszen az alapszakaszban negyedikként végző DEAC U23 kettő egyre vezet az ötödikként rájátszásba jutó Vásárhelyi Kosársuli ellen. Folytatás pénteken, amikor is hazai siker esetén a felek vasárnap még egyszer egymásnak feszülnek, Debrecenben, a mindent eldöntő 5. meccs alkalmával.

 

Tóth Tamás: Egyetlen nap regenerálódás után érthetően fáradtan mozgott mindkét csapat, az első félidőben folytatta mindkét társaság az igen színvonalas párharcot. Érvényesült persze a rutinunk, ennek köszönhető a továbbjutásunk is. A 3-0 a laikusok számára sima ütközetet jelent, de akik tudják, milyen potenciál van a kecskeméti fiatalokban és a szakmai stábjukban, azok értékelik csak igazán, hogy hiba nélkül vettük ezt az akadályt is. Sportszerű negyeddöntőn vagyunk túl, ami jól szolgálta a két egyesület saját céljait. Gratulálok a résztvevőknek, férfias csata volt!

 

Stojan Ivković: Gratulálok a Ceglédnek és sok sikert kívánunk a továbbiakban! Egyértelműen fizikális fölényben voltak a párharcban velünk szemben de nekünk pont ilyen mérkőzésekre van szükségünk, hogy fejlődni tudjunk . Azt gondolom mindkét csapat sokat tudott profitálni a párharcból.