2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Cegléd – DEAC U23 1-0

Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban, 16:00 kezdéssel kerül sor a 2021/22-es bajnoki rájátszás elődöntőjének második mérkőzésére. Az NB1/B zöld csoportos fináléjába kerülésről döntő párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart. Alig 72 órával ezelőtt gólzáporos (101-85) és egyben rendkívül feszült összecsapáson sikerült megszereznünk a vezetést. Rendkívül fizikális, összesen 53(!!!) személyi hibával tarkított, valódi playoff derbi volt, ahol csapatunk három szenzációs egyéni teljesítményre tudott építeni. Csaba György és Tóth Zoltán egyaránt 25-25 ponttal, közülük jónéhány szépségdíjas kosárral, míg a szezon érdemi részére MVP üzemmódba kapcsoló Dominik Herendic a rá jellemző komplex irányító játékkal (19 pont, 10 gólpassz és 7 lepattanó) tolta a ceglédi szekeret.

Az A-csoportos DEAC gárdájával készülő és ott markáns percekhez jutó riválisunk egy pillanatra nem adta fel a küzdelmet. Tizenhat pontos sikerünk abban a tekintetben feltétlenül csalóka, hogy Andjelko Mandics tanítványai a páratlan negyedekben mind pontszámilag, mind a mutatott játék tekintetében uralták a mérkőzést. Számukra kulcsfontossággal bírhat a mai, illetve a további meccsek tekintetében egyik legjobb játékosuk, Kovács Ákos egészségügyi állapota, aki súlyosnak tűnő bokasérüléssel kényszerült idő előtt elhagyni a játékteret pénteken.

 

A támadójátékunkra nem lehet panasz, azonban a kapott 85 pont, főleg az első tíz percben engedélyezett huszonkilenc Debrecenben nem biztos, hogy belefér. A legendásan erős hazai pályának számító Oláh Gábor utcában egyetlen alkalommal engedték nyolcvan pont fölé aktuális látogatóikat az alapszakaszban. Nekünk 71 jött össze október 3-án, az alapszakasz 2. fordulójában aratott idegenbeli bravúr során. Feltétlen pozitívum a Cívis városiak nehéztüzérének, a tizenöt pontot átlagoló Neuwirth Bencének kikapcsolása (10 pont, 30% mezőnyből és 7VAL), viszont a hihetetlenül pattogós Pollák-Ságodi hátvédpár okozott fejtörést számunkra rendesen testvériesen megosztott harminchat egységével. Mint minden komoly kosárlabda mérkőzésen, ezúttal is döntő faktor lehet a büntetődobások (25/35=71%, illetve 14/25=54%), valamint a lepattanó labdák (32/29) megszerzésének aránya, amelyekben szintén előrébb jártunk a Tiszavirág Arénában legutóbb.

 

Tóth Tamás vezetőedző: Küzdelmes első mérkőzésen vagyunk túl. Csakúgy, mint a negyeddöntő során, itt sem történt más, behúztunk egyet, a három győzelem közül. Nem sok időnk volt felkészülni a debreceni meccsre, a frissítésen és néhány apróság csiszolásán volt a hangsúly az edzéseken. Nagyon kemény meccsre számítok, a debreceni fiatalok nem illetődnek meg a saját árnyékuktól, amit első alkalommal is bizonyítottak.

 

Micev Nikola: Jó a hangulat a csapaton belül, együtt vagyunk. Tisztában vagyunk vele, még semmit sem nyertünk, csupán 1-0-ra vezetünk a párharcban. Védekezésben bőven van még bennünk tartalék és ezt ki is kell használnunk, mert nem számíthatunk arra, hogy megint száz pontot tudunk dobni. Győzni utazunk Debrecenbe!