2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Pazar második félidő Debrecenben, 2-0 ide!

Pazar második félidei teljesítményünknek köszönhetően 2:0 arányban vezetünk az elődöntőben!

 

A 2021/22-es NB1/b zöld csoportos rájátszásában a döntőbejutás a tét. Az első mérkőzés magabiztos sikerét követően ezúttal Debrecenben tudtunk diadalmaskodni. Rendkívül kosárszegény, ám hibákban annál inkább bővelkedő nyitó tíz percet (12-12) követően kezdtek bemelegedni a csapatok a második negyedben. Nálunk Csaba Gyuri (17 pont) az egyetlen, akiben volt extra, hiszen a félidei 31 dobott pontunkból tizenöt az ő nevéhez fűződött. A büntetődobással – mint a mezőny legjobbjának, Dominik Herendic-nek is – alaposan meggyűlt azonban a baja házi gólkirályunknak. Ketten együtt 7/18 egypontos tudtak mindösszesen a helyére küldeni. Ettől függetlenül, a nagyszünetből kiérkezve parádés játékot mutattak be kedvenceink. A második félidőben, írd és mondd, huszonhárom pontot engedélyeztünk fiatal riválisunknak, sok esetben teljesen megbénítva a támadójátékukat. Ebben, mint számtalanszor a szezon során, Csákvári Csaba és Mészáros Máté jártak az élen, akik ismételten rengeteg olyan megmozdulást tettek a közösbe, amit a statisztika nem feltétlenül mutat meg. Az első mérkőzéshez hasonlóan teljesen háttérbe szorítottuk a DEAC legjobb dobóját, Neuwirth Bencét és kiváló egyéni, valamint csapatvédekezésünknek köszönhetően ezúttal a Pollák-Ságodi hátvéd duó sem talált huzamosabb ideig ritmust.

 

Masszív védekezésünknek hála egyrészt a lélektani előny folyamatosan a mi oldalunkon állt, másrészt két labdabirtoklásnyi különbségnél közelebb engedtük vendéglátóinkat a harmadik negyed közepétől fogva. A szükséges egyéni pluszt pedig egyértelműen Erdei Márk jelentette, aki alaposan kivette a részét a védekezésből, míg elöl 6/10-es összes dobás hatékonysággal szerzett 13/9 egységgel, köztük a rá jellemző demoralizáló triplákkal szomorítva a Mandics-csapatot. A párharc előtt előzetesen döntő fontosságúnak titulált lepattanó csatát ezúttal is sikerült megnyernünk (44/37), amiben az ismételten dupla-dupláig jutó légiósunk, Dominik (19 pont, 11 lepattanó) mellett a tíz, illetve hét lecsorgót megkaparintó Tóth Norbert-Csaba Gyuri páros jeleskedett leginkább.

A mutatott játék és az idegenben kapott 55 pont mellett a teljes szezonban bevehetetlennek bizonyuló Tiszavirág Aréna hazai pályája kellő önbizalommal vértezhet fel bennünket, hogy április 30-án, szombaton, 16:00-ás kezdéssel pontot tegyünk a párharc végére.