2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Irány a döntő!

Története első NB1/B Zöld csoportos döntőjére készülhet a Ceglédi KE!
Magabiztos játékkal szereztük meg harmadik győzelmünket a 2021/22-es bajnokság elődöntőjében. Kettő nullás vezetésünk tudatában joggal reménykedhettünk a DEAC U23 csapata ellen folytatott rájátszás párharcunk lezárásában. Egész szezont felölelő – immár tizenhét mérkőzéses – otthoni veretlenségi szériánk ezúttal sem szakadt meg. Rendkívül tehetséges riválisunk, sajnos újabb vezéráldozatot szenvedett a hétközi A-csoportos mérkőzésük alkalmával. Ezúttal a villámléptű Ságodi Róbertet veszítették el komoly térdsérülés miatt, aki így csatlakozott az első meccsen kiváló Kovács Ákoshoz. Mivel dupla duplát átlagoló centerükre, Gáspár Mátyásra sem számíthattak a Tiszavirág Arénában, a rotációjuk minimálisra csökkent erre az összecsapásra. Csapatunk egyetlen pillanatig sem foglalkozott azzal ki áll Mandics mester rendelkezésére a túloldalon, gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratva biztosította helyét a fináléban.
Az első negyed kiegyenlített játékot hozott, bár az nyitó négy perc inkább a debreceni fiatalokról szólt. 6:6-nál, az ezúttal gólkirályi szerepben tetszelgő (15 pont, 7/9 mezőny dobás) Dominik Herendic ziccerével értük utol őket, hogy aztán többé vissza se nézzünk a hátralévő időben. Mint a párharc során megszokhattuk, remek hatékonysággal dolgoztunk a mezőnyből (51% összes mezőny és 35% hárompontos), domináltuk a lepattanózást (36, ill. 33), valamint az sem változott, hogy számos büntetőt elpazaroltunk (12/24). A ránk jellemző szigorú védekezésnek hála mindössze 6(!!!) sikeres duplát engedélyeztünk ellenfelünknek és 24 eladott labdába hajszoltuk bele őket. Szintén beszédes és a továbbiakra nézve rendkívül biztató adat a huszonhét gólpassz, amiből hat játékosunk is legalább hármat jegyzett. A második tíz percben ellentmondást nem tűrő játékkal döntöttük el az érdemi kérdéseket (31:13). Külön dicséret illeti a szériában első alkalommal lehetőséget kapó és azzal maximálisan élni tudó Berkics Máté vagány, a rutinos Tóth Norbert sokoldalú és Kovács Bálint eredményes teljesítményét, amelyet Tóth Zoltán négy darab látványos triplával fűszerezett meg. A nagyszünetet követően erősen esett a mérkőzés színvonala, sok volt a hiba mindkét oldalon, kicsit talán már az utolsó sípszót várták a mérkőző felek.
A végeredményt (77:54) Mészáros Máté közelije állította be, amely után a szépszámú közönség vastapsától kísérve állhattak össze az elődöntő során egy utolsó harci kiáltásra fiaink. Legközelebb már a finálé következik, ahol még ellenfélre várunk. A másik ágon a szintén feljutási terveket dédelgető Újpest és az elképesztő szezont futó Győr csapata viaskodik egymással. Az állás 2:0 a fővárosiak javára, könnyen elképzelhető, hogy kedd estére már tudni fogjuk a döntőben ránk váró kihívó kilétét…