2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Ismerd meg játékosainkat! Vol.3 – Interjú Pinnyey Mártonnal

Pinnyey Márton #20 élő bizonyítéka az ősi sportközhely igazságának, miszerint igazolni tudni kell. Karrierje során először intett búcsút szülővárosának, Szegednek, hogy alig tíz hónappal később büszke bajnokként térhessen haza jól megérdemelt nyári pihenőjére. 190 centiméteres, 21 esztendős bedobónk a finálé második, Újpesten vívott, drámai izgalmak után a javunkra eldőlő mérkőzésen alig egy perc leforgása alatt bepörkölt gyilkos hárompontosaival örökre beírta magát a Cegléd KE históriás könyvének arany oldalaira.

A mögöttünk álló idény során 26 mérkőzésen, átlagosan 13,3 percet a pályán töltve 3,3 pontot; 2,5 lepattanót; 0,8 gólpasszt; 0,5 szerzett labdát; 0,6 kiharcolt faultot és 0,1 blokkolt dobást tett a közösbe, ami 4,8VAL mutatót ért. A mezőnyből 36,6%-os, míg a büntetővonalról 48%-os pontossággal célzott 2021/22-ben. Számok tekintetében az alapszakasz 20. fordulójában, a MEAFC vendégeként játszott mérkőzése sikerült a legkomplexebbre, amikor 20 játszott perc alatt 7 pontot szerzett, 3/3 összes dobással. Mellette 7 lepattanó és 4 gólpassz került fel a statisztikai lapjára 18VAL formájában.

Játékos kérdezz-felelek formában ismerkedjünk meg vele egy kicsit közelebbről!

– Mikor és hol kezdtél el kosárlabdázni?

6 évesen, elsősként a sulim iskolai csapatában.

– Mely csapatokban játszottál?

Az általános iskolai csapatomból gyorsan átkerültem az SZTE Szedeák egyesületébe és egészen az idei szezon kezdetéig ott játszottam.

– Mióta vagy Cegléd játékos?

Az idei, a 2021/22-es szezonra érkeztem.

– Mire vagy a legbüszkébb a pályafutásodból?

Természetesen a frissen bezsebelt bajnoki címre és az ezzel járó piros csoportos indulási jogra, valamint a Szedeák U20-as csapatával zsinórban kétszer megnyert magyar bajnoki címre.

– Mi a játékod erőssége, illetve gyengesége?

Erősségemként a fizikalitásomat, a lepattanózásomat, a higgadtságomat és a jó pillanatban érkező tripláimat említeném. Sok dolog van, amiken fejleszteni szeretnék, a legfontosabb a dobásom, hogy idővel konzisztensé váljon, valamint a labdavezetésem.

– Ki a példaképed?

Sokak munkásságát figyelemmel kísérem, akár a kosárlabda pályán, akár a tanulmányok tekintetében, de kimondott példaképem nincsen. Több helyről gyűjtök apróságokat és ezeket felhasználva igyekszem kihozni magamból a legtöbbet.

– Mi a célod kosarasként?

 

Konkrét célt nem tudnék megfogalmazni. Gyógyszerésznek tanulok, jelenleg harmadéves vagyok. Tanulmányaim alatt és utána is szeretném a lehető legmagasabb szinten űzni a kosárlabdát.

– Miben rejlik az idei Cegléd ereje?

Ezt nem szükséges hosszasan taglalnom. Egytől-egyig kiváló személyiségekből és sportemberekből álló, már a szezon elején tökéletes közösségé, népes, szerető és befogadó családdá kovácsolódó családról beszélhetünk. Ebben rejlik a csapatereje és sikeressége.

– Hogyan telik majd az idei nyarad?

Tanulás, tanulás és még egy kis tanulás. A gyógyszerész hivatás rengeteg tanulást igényel. Május közepe óta tart a vizsgaidőszak, remélem június közepe felé sikerül végeznem mindennel. Ezután a pihenésé, a családomé és a barátoké lesz a főszerep.

Jöjjenek a „kedvencek”:

– Szín?

Piros és kék.

– Étel?

Töltött káposzta.

– Ital?

Citromos jeges tea.

– Város?

Norwich.

– Film vagy sorozat?

Peaky Blinders, mint sorozat és a legendás Nagymenők, mint film.

– Zenekar vagy előadó?

Kendrick Lamar.

– Szuperhős/rajzfilm/fantasy karakter?

– Gimli, a Törp, a Gyűrűk Ura trilógiából.

– Időtöltés vagy hobbi?

13 éve zongorázom, sajnos az utóbbi pár évben, időhiány miatt alig jutott rá lehetőségem.