2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Ismerd meg játékosainkat Vol. 5 – Interjú Kovács Bálint Benedekkel

Kovács Bálint Benedek #21 a csendes gyilkos mintapéldája. Ellenfélként végzetes hibát követsz el, ha bedőlsz ártatlannak tűnő arcberendezésének. Kereken kétméteres, 22 esztendős centerünk szezon közben csatlakozott ismét csapatunkhoz, hogy óramű pontosságú belépéseivel mezőnyembereink kedvenc palánk alatti célpontja legyen. Védekezésben is mindig számíthatunk rá, legyen szó klasszikus alsóposztos vagy modern felfogású, kifelé váló ellenfél a ráosztott ember. Bálint szépen-csendben az évek óta együtt játszó kemény mag egyik tartópillérévé nőtte ki magát, hatékonyságot és mozgékonyságot hozva a pályára a kispadról beszállva.

 

A mögöttünk álló idény során 23 mérkőzésen, átlagosan 14,2 percet a pályán töltve 6,3 pontot; 3,5 lepattanót; 0,3 gólpasszt; 0,3 szerzett labdát; 1,7 kiharcolt faultot és 0,4 blokkolt dobást tett a közösbe, ami 9,5VAL mutatót ért. A mezőnyből 64,3%-os, míg a büntetővonalról 62,3%-os pontossággal célzott 2021/22-ben. Számok tekintetében az alapszakasz 15. fordulójában, a DEAC vendégjátéka alkalmával játszott mérkőzése volt a legmasszívabb, amikor 30 játszott perc alatt 15 pontot szerzett, 10/13 összes dobással. Mellette 9 lepattanó és 4 kiharcolt és 1 blokkolt dobás került fel a statisztikai lapjára 24VAL formájában.

 

Játékos kérdezz-felelek formában ismerkedjünk meg vele egy kicsit közelebbről!

– Mikor és hol kezdtél el kosárlabdázni?

Szolnokon, ha jól emlékszem 2007-ben kezdtem kosarazni, 7 éves koromban.

– Mely csapatokban játszottál?

U16-ig játszottam Szolnokon, itt lettem stabil korosztályos utánpótlás játékos, aztán igazoltam a Vasashoz. Az U18-at már ott töltöttem és alkalmam volt az ott töltött három szezonom során bemutatkozni az NB1/b piros csoportjában

– Mióta vagy Cegléd játékos?

Ez a mostani volt a harmadik szezonom Cegléden.

– Mire vagy a legbüszkébb a pályafutásodból?

Büszke vagyok az összes elért eredményemre, kivétel nélkül, mind csapat, mind egyéni tekintetben, mert a pozitív visszacsatolásra mindig szükség van.

– Mi a játékod erőssége, illetve gyengesége?

Erősségemnek gondolom a védekezést és pályán történő kommunikációt, míg gyengeségnek tartom a szétszórtságomat.

– Ki a példaképed?

Shaquille O’Neal-lal kezdeném, mert véleményem szerint ő volt az egyik legdominánsabb center a pályán, miközben azon kívül egy jó, mindenki által elismert ember tudott maradni. A másik pedig Kobe Bryant. Őt azért említem, mert ő Kobe Bryant.

– Mi a célod kosarasként?

Mindig előrébb jutni, azonban ezt nem lehet elsietni, siettetni, szóval ez egy türelemjáték is egyben.

– Miben rejlik az idei Cegléd ereje?

A csapat összhangja példátlan. Olyan társaság állt össze, amely félszavakból is megérti egymást.

– Hogyan telik majd az idei nyarad?

Az biztos, sok pihenéssel, barátokkal és családdal egyaránt kiruccanunk. Nem fogok unatkozni.

Jöjjenek a „kedvencek”:

– Szín?

Zöld.

– Étel?

Brassói aprópecsenye.

– Ital?

Semmi sem vetekedhet a vízzel!

– Város?

Szolnok.

– Film vagy sorozat?

A Good Will Hunting Robin Williams-szel, Matt Damon-nal és Ben Affleck-kel a főszerepben, mint kedvenc film és a Walking Dead sorozatként.

– Zenekar vagy előadó?

Erre a kérdésre egy Pokolgép zenekar dalszöveg idézettel válaszolnék: De jegyezd meg jól, míg a föld kerek, mindig lesznek rockerek! .

– Szuperhős/rajzfilm/fantasy karakter?

– Batman.

– Időtöltés vagy hobbi?

Van egy kutyánk, aki igazi házi kedvenc. Ha időm engedi, sokat vagyok vele.