Kettős győzelem Egerben

cke-eger
Magabiztos felnőtt és hatalmas meglepetés U20-as siker!
Listavezetőként egyértelmű esélyesként érkeztünk Egerbe, ahol a tabellán jelenleg utolsó helyezett hazai csapat próbálta meg felborítani a papírformát.
 
Az első félidőben mèg valamennyire tudta magát tartani az egri csapat, mindig volt valaki, aki egy-egy hárompontossal vagy duplával nem engedte komolyabban meglépni nagy hőfokon dolgozó csapatunkat. A védekezésünket muszáj kiemelni, mindössze 29 pontot tudott dobni a hazai csapat, ez mindenképp dícséretet érdemel. Támadásban még volt egy-két hiba, de szerencsére Fekete, Mészáros illetve légiósunk Charleston Dobbs is hozta magát így az eredményjelző 43:29-es ceglédi vezetést mutatott a nagyszünetben.
A második félidőre sem változott sokat a játék képe, extra védekezést és néha kicsit pontatlan támadójátékot produkáltunk. Honti Viktor sokat rotálta a csapatot, mind a 12 játékos legalább tíz percet kapott, de senki sem játszott többet, mint 24. Egyre nyílt az olló, a szimpatikus hazai csapat nem tudta megnehezíteni a dolgunkat.
Teljesen megérdemelten nyertünk és 4 fordulóval az alapszakasz vége előtt tartjuk első helyünket a tabellán !
 
Honti Viktor : Nagyon jó mérkőzést sikerült játszani az Egerrel. Habár a tabella utolsó helyén állnak, ezt a mai játékuk megcáfolta, jól és agresszívan játszottak. Formába akartunk hozni 1-2 játékosunkat és ez sikerült is, mert aki a pályára lépett mindenki hozzá tudott tenni a játékhoz.
 
Végeredmény : Eger – CKE 56:80 (14-23, 15-20, 11-14, 16-23)
A CKE legjobb dobói: Fekete V. 14/6, Tóth Z. 14/6,  Dobbs C.  11/9,  Mészáros M. 9/3, Csák B.  8/6
 
 
A felnőtt mérkőzés után rendezték meg a fiatalokét. Túl vérmes reményeink nem lehettek, mivel hazai pályàn is 87:41-es vereséget szenvedtünk ősszel.
Rettenetesen kezdtünk, pillanatok alatt 15 pontos hazai előnyt mutatott a tábla.
Mélyen tudásuk alatt játszottak a fiúk. Nagyon nehezen sikerült játékba lendülni, viszont pár akció már kezdett kosárlabdára hasonlítani.
Félidőben 13 pontos hátrányban voltunk.
A harmadik negyedben aztán olyan energiákat is bele tudtak tenni a fiatalok, amit addig ezen a meccsen nem. Sikerült közelebb lopakodni az egriekhez, érett a meglepetés.
A negyedik negyed elején még 3 ponttal a hazaiak jártak előrébb, de óriásit küzdöttek a ceglédiek, a negyed közepén már mi vezettünk pár ponttal, amit nagyon okosan és taktikusan kosárlabdázva sikerült is megőrizni a végéig, így óriási meglepetést okozva győztük le a remek erőkből álló hazai csapatot! Ami mindenképp örömteli, hogy kivétel nélkül mindenki hozzá tudott tenni a bravúrhoz!
 
Végeredmény: Eger – CKE 64:70