Magabiztos rájátszás-kezdés: CKE – Bonyhádi KSE : 111 – 66

CKE – Bonyhádi KSE 111:66
(39:20; 26:20; 26:11; 20:11)
 
Technikai KO!
 
A rájátszás nyolcaddöntőjének első mérkőzésén hazai pályán azt a Bonyhádot fogadtuk, akik majdnem megtréfáltak minket az alapszakasz tavaszi fordulójában.
Egész héten kőkeményen készültünk arra, hogy ellenfelünk erősségeit kielemezzük és megtaláljuk azokat a szegmenseket, ahol kihasználva a saját játékainkat, felül tudunk rajtuk kerekedni.
Az első negyedben gyakorlatilag sokkoltuk az első osztályú paksi játékosokat is felvonultató bonyhádi együttest. Fekete, Mészáros, Dobbs és Tóth is megállás nélkül szórta a hárompontosokat, pillanatok alatt 12:0-át mutatott az eredményjelző. Igazi örömjáték volt a pályán, a védekezésünk is majdnem hibátlanul működött, így talán az egész szezonbéli legjobb negyedünket produkáltuk, aminek a végén 39:20-ra vezettünk.
Minden lehetséges eszközzel próbálta Morgen Frigyes felrázni csapatát, de ezen a napon nem volt és nem is lehetett ellenszere a ceglédi együttesnek, a játék minden elemében kiemelkedőt nyújtottunk.
Félidőben 65:40-re vezettünk, a mérkőzés eldőlni látszott, talán csak a legvérmesebb vendégszurkolók bízhattak csapatuk fordításában.
A harmadik és negyedik játékrészben azonban még inkább nyílt az olló, nem volt gyenge pontja csapatunknak. Mindenki, aki a pályára lépett masszívan hozzá tudott tenni a lehengerlő játékhoz.
 
A számszerű végeredmény 111:66 lett.
 
Legjobb dobóink: Dobbs 21/9, Fekete 16/12, Mészáros 15/3, Tóth 13/6, Szabó 10/6
 
Honti Viktor: Nagyszerű csapatjátékkal sikerült a párharc első mérkőzését megnyernünk. Védekezésben sikerült semlegesíteni ellenfelünk erősségeit, támadásban megtaláltuk a gyenge pontjaikat ezáltal rengeteg üres dobást tudtunk generálni. Most szusszanunk egyet, majd gőzerővel készülünk a második összecsapásra!
 
A két győzelemig tartó párharcban 1:0 ide, a második mérkőzés április 10-én lesz Bonyhádon.