2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Közel jártunk a győzelemhez a Vasas otthonában

A veretlen Vasas Akadémia vendége volt szombat este a Ceglédi KE, sok víz lefolyt a Dunán, mióta nagyjából hat héttel ezelőtt, szeptember közepén edzőmérkőzés keretében összecsapott a két gárda. A ceglédiek akkor hat győztes edzőmeccset követően érkeztek a Sport11-be, és arattak 71-69-es sikert, de a bajnokságban mindössze egyszer tudtak azóta nyerni a kék-sárgák, míg a pasarétiek hat találkozót követően sem találtak legyőzőre.

A vezetőedzői teendők alól felmentett Siska János helyett Rácz Zsolt irányította ezúttal a CKE-t, aki a Herendic – Hováth Ádám – Velkey – Csaba – Olasz ötösnek szavazott bizalmat a feldobáskor. Az eddig lejátszott hat mérkőzés során a hárompontosokkal és az eladott labdákkal állt leginkább hadilábon a ceglédi gárda, ezért sem volt jó előjel, hogy az első néhány támadás során rögtön négyszer is eladták a játékszert a vendégek. Ezzel együtt is utolérték ellenfelüket 8-8-nál, főként a gyűrűhöz közeli befejezésekre alapozva. Csaba háromszor, Csorvási kétszer volt eredményes bentről, a negyed végén mégis Dragasevic triplája jelentette a különbséget a felek között (20-23). A második játékrész az elsőhöz hasonló kiegyenlített csatát hozott, Berkics Máté először lépett pályára a szezonban, valamint hosszabb sérülés után újra játékra jelentkezett Horváth Máté is. Hazai oldalon Andrássy és Farkas volt különösen aktív ebben a periódusban, utóbbi kintről és középtávolról is betalált, míg Andrássy bent küzdött nagyot Olasszal és Csorvásival. Időnként feljött egálra a Vasas, de javarészt a Cegléd vezetett, igazságos döntetlennel ért véget a negyed, így a vendégek mehettek minimális előnnyel a nagyszünetre (41-44).

A fordulást követően Olasz duplájára a korábban Cegléden is játszó Fekete válaszolt kintről, folytatódott az adok-kapok. Herendic 2+1-es játékával 6 ponttal lépett el a CKE, amely az addigi legnagyobb különbség volt a felek között, de gyorsan jött válaszul két hazai dupla, továbbra sem eresztették egymást a csapatok. Horváth Máté szórt bravúros hármast a támadóidő lejártakor, tovább őrizte néhány pontos előnyét a Rácz-legénység, 59-60-ról indult a záró felvonás. Herendic dupláját Horváth Máté toldotta meg egy hárompontossal, 5-0-lal kezdte az etapot a CKE. Dragasevic is betalált kintről, de fokozatosan zárkózott a védekezésben magasabb fokozatba kapcsoló Vasas. Farkas hármasával 68-68-nál utolérte ellenfelét a házigazda, Cseh duplája pedig már pasaréti vezetést eredményezett. Fekete is dobott egy kettest, percek óta képtelen volt a gyűrűbe találni a Cegléd – nehezen jutottak el dobóhelyzetig is a vendégek. Fekete trojkája a meccs addigi legnagyobb Vasas-vezetését hozta 75-68-nál, a csaknem 6 percen át tartó 12-0-s pasaréti rohamot Csaba távolija szakította meg. Andrásy válaszolt közelről a túloldalon, és bár Csorvási is betalált még, Medve büntetői után már nem maradt ideje ellentámadásra a ceglédieknek. A Vasas Akadémia ha a vártnál nehezebben is, de megőrizte veretlenségét, a CKE pedig a mérkőzés nagy részében vezetve, időnként jó játékkal nehezítette ellenfele dolgát. Bajnoki folytatás november 11-én hazai pályán a Budafok ellen, előtte azonban még szerdán vár egy Hepp Kupa-mérkőzés a csapatra, szintén a Gál József Sportcsarnokban, 19:15-ös kezdéssel.

 

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 79-73 (20-23, 21-21, 18-16, 20-13)
Vasas Akadémia: Takács 10, Fekete 12/6, Kelemen 4, Cseh 15/3, Andrássy 15. Csere: Farkas 16/6, Medve 5/3, Pleesz G. 2, Pleesz Á -. Edző: Stephen Arigbabu
Ceglédi KE: Herendic 15/3, Horváth Á. -, Velkey 4, Csaba 15/9, Olasz 8. Csere: Dragasevic 8/6, Csorvási 12, Horváth M. 11/6, Berkics -, Fodor -. Edző: Rácz Zsolt

 

Tags: