2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Közvetlen rivális látogat hozzánk

A miskolci MEAFC-Peka Bau lesz a Ceglédi KE vendége január 20-án szombaton, 17 órás kezdettel, a bajnokság 16. fordulójában.

 

Van miért visszavágnia a CKE-nek, hiszen a pontvadászat harmadik körében 106-90-es vereséggel tért haza az akkor még Siska János irányította gárda Ceglédre. Az akkor nagyot játszó, 23 pontja mellett 11 gólpasszig jutó Tóth Bence utoljára december közepén lépett pályára a borsodi együttesben, egyelőre nem  tudni, vállalja-e a játékot szombaton volt csapata ellen.

A két gárda azonos, 6-9-es mutatóval áll a tabella 7-8. helyén – a miskolciak vannak előrébb sorolva, köszönhetően az egymás elleni eredménynek. További hasonlóság, hogy mindkét együttes 5-3-as hazai mérleg mellett mindössze 1-6-tal áll idegenben, ez, valamint az ötmeccses hazai győzelmi széria bizakodásra adhat okot ceglédi oldalon. Érdekesség, hogy „tesvérpárharcra” van kilátás, Velkey János a Ceglédet, öccse, Géza a MEAFC-ot erősíti. Kulcsszerep hárulhat a Csaba – Csorvási duóra is: előbbi 22.6 pontot átlagol legutóbbi 5 bajnoki mérkőzésén, utóbbi pedig kiváló hatékonysággal dolgozik, legutóbbi 35 mezőnykísérletéből 31-et a helyére küldött (88.6%).

Jó derbire van kilátás, közvetlen riválisok csapnak össze némi „családi drámával” fűszerezve, érdemes kilátogatni a Gál József Sportcsarnokba – akik nem tudnak ott lenni, YouTube-csatornánkon élőben követhetik a mérkőzést.

Tags: