2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Az ország négy legjobb U20-as csapata között a CKE U20

Az NB I/B Piros csoportjának U20-as bajnokságát megnyerő CKE U20 a pécsi Morgen Ferdinánd Emlékbajnokság negyeddöntőjében a Kometa Kaposvári KK U20-szal csapott össze. Bár két A csoportos rutinnal rendelkező játékosa, Antalics Dániel és Szőke Bálint nélkül állt ki az összecsapásra a somogyi alakulat, Halmai Dániel és Paár Márk személyében azért akadtak a legmagasabb szinten pallérozódó fiatalok Szőke Balázs együttesében.

A ceglédi fiatalok megilletődöttség nélkül „álltak bele” az összecsapásba, amelyet Horváth Máté triplája vezetett fel. Az első percekben hét személyi hibát is beütöttek a kaposváriak, és bár a megítélt 12 büntetőből csak hatot értékesítettek Zsók Áronék, így is 11-2-es előnyre tettek szert. Paár, majd Fehérvári 2+1-es játékaival csökkentette hátrányát a KKK, Lőcsei palánk alatti agresszivitása és Horváth Ádám trojkája révén azonban kitartott a ceglédi lendület. Kertész hármasára Kárpáti és Halmai felelt közelebbről, Bogdán duplájával pedig egészen 21-19-ig zárkózott a nyitó játékrész végére a Kaposvár.

Csakhamar utol is érték a Rezák-tanítványokat a somogyiak – 23-23-nál már egált mutatott az eredményjelző, Halmai büntetőivel és kosarával pedig már a vezetést is átvették 30-27-re. Kertész egyenlített egy 2+1-es akció keretében, Horváth Ádám második hárompontosával pedig visszavette a vezetést a CKE, amelyet ha szűken is, de megőrzött a nagyszünetig (37-34).

A harmadik negyed közepe komoly Horváth Máté – Halmai dobópárbajt hozott, de míg a ceglédieknél addig  többen is hozzá tudtak tenni – például Zsók jó belépésekkel -, addig kaposvári oldalon szinte csak Halmai cipelte a pontszerzés terhét. 52-42-nél első ízben nőtt kétszámjegyűre a különbség, majd Horváth Máté negyedbéli harmadik triplájával egészen 61-50-re kúszott fel. Ekkor lépett fel Halmai mellé Paár, a játékrész végéig ők ketten vezényeltek egy 9-0-s kaposvári futást, majd a negyedik negyed kezdetére is kiterjesztették azt, 63-61-re átvéve a vezetést. Kertész szabaddobásai zárták le a 13-0-s rohamot, és mivel sok hiba csúszott a játékba mindkét oldalon, izgalmas utolsó öt percnek néztünk elébe – 65-65-tel futottak neki a végjátéknak a felek. Zsók, majd Kertész talált be közelről, a túloldalon Halmai és Paár is több – főként távoli – kísérletet rontottak. Yake büntetőjével, majd Paár hármasával így is egyenlíteni tudott a Szőke-legénység, sőt az utolsó perc kezdetén Fehérvári triplájával előnybe is kerültek a percek óta „pontképtelen” CKE-vel szemben (69-72). Horváth Ádámot faultolták tripladobás közben, az elsőt kihagyta, a másodikat és a harmadikat bedobta, egy pontra hozva fel csapatát. Labdaszerzéssel próbálkozott a Cegléd, miután ez nem sikerült, Yake-nek ütöttek oda, aki csak az első büntetőjét értékesítette.Húsz másodperc volt még hátra mínusz kettőnél, Horváth Máté szedte a pattanót, majd tört be a festékbe, magára vonva a védők figyelmét, akik így üresen hagyták Kertészt a sarokban. Horváth meg is találta társát, aki hezitálás nélkül vágta be a trojkát, 9 másodperccel a vége előtt megfordítva az állást. Somogyi időkérés után Halmai tört be, majd osztott ki az üresen álló Bogdánnak, aki azonban elhibázta a hárompontost – bravúros győzelmével fennállása első U20-as országos döntőjében egyből elődöntőbe jutott a Ceglédi KE U20-as csapata, ahol a házigazda NKA Pécs vár Rezák Tamás alakulatára.

 

 

CKE U20: Horváth M. 26/15, Horváth Á. 12/6, Kertész 18/6, Fodor 4, Zsók 10. Csere: Lukács -, Varga -, Lőcsei 4. Edző: Rezák Tamás
Kaposvári KK U20: Halmai 28/6, Yake 7, Bogdán 4, Paár 22/3, Fehérvári 8/3. Csere: Pucz -, Kárpáti 4. Edző: Szőke Balázs

Tags: ,