2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Lélekemelő U20-as győzelem!

Egy elmaradt mérkőzést kellett pótolni fiataljainknak pénteken Sopronban.
Az őszi mérkőzésen Czigelmajer Balázs utolsó perces extra teljesítményének köszönhetően arattunk minimális győzelmet.


Tudtuk, hogy vendéglátóink teljesen más csapattal fogadnak minket, hiszen felépültek kulcsembereik sérüléseikből illetve a felnőtt csapatuknál számításba vett játékosaikat sem kellett pihentetni, limit nélkül szerepelhettek.


Mi elég foghíjas kerettel, mindössze 8 játékossal tudtunk elutazni.
Lehet, hogy a megterhelő négy és fél órás út, vagy a nem megfelelő bemelegítés miatt a meccs elején állva hagyott minket a soproni csapat, nem találtuk a ritmust, pillanatok alatt elhúztak 10 ponttal, időt is kellett kérnünk. Védekezést váltottunk és szerencsére Várbíró Gergő elkapta a ritmust, vagy egyéni megoldásokkal vagy remek passzokkal hozta vissza a reményeinket. Varga Petire nem volt ellenszere a hazaiaknak, korlátlan úr volt a palànkok alatt.
Sajnos kívülről nem igazán ment senkinek, erre majd oda kell figyelnünk a következő meccseken.
Fej-fej mellett haladtak a csapatok, nem sikerült elhúznia egyik együttesnek sem.
A félidőben 4 pontos ceglédi vezetést mutatott a tábla.
Nem tudtuk túl sokáig tartani előnyünket, fáradtak a lábak, egyre többször maradtunk le az ellenfél külső dobásairól, óriási szerencsénk, hogy 38 kísérletükből mindössze 8 volt sikeres a mérkőzés folyamán.

A játék képe nem változott, Várbíró, Czigelmajer és Varga vezetésével menekültünk előre, de mindenképp ki kell emelni Visinka Dominikot és Ecsegi Pétert is, akik tőlük szokatlan módon leginkább védekezésben kaptak nagyobb szerepet, de mind a ketten tökéletesen megoldották azt. Dominik támadásban sem volt elhanyagolható, mind a 4 mezőnykísérletét kosárra tudta váltani.
Csapatkapitányunk, Szűcs Tamás megtette amit neki kell, kőkeményen védekezett és támadásban is remekül vett észre lehetőségeket, szerencsére ezen a napon mindig volt valaki, akit meg lehetett üresen találni.

Az utolsó percre 4 pontos előnyt sikerült összehozni, de sajnos egy apró figyelmetlenség miatt, nagyon hamar 1 pontra tudta csökkenteni a különbséget a SMAFC. Következett az időkérés, az addig extrán játszó és szezonbeli leghasznosabb teljesítményét összehozó Szebeni Dávid helyett a magabiztos büntetőző Albert Gergely került pályára, mint később kiderült, remek csere volt, az utolsó támadásunkban őt faultolták és magabiztosan dobta be mindkét dobását a vonalról, majd a hazaiak kimaradó egyenlítőnek szánt dobását is ellentmondást nem tűrően szedte le a nála két fejjel magasabb soproni centerek mellett.
A lefújás pillanatában egy emberként ugrott talpra cserejátékos, edző és még a sofőr is, a bajnokság eddigi legjobb meccsén hatalmas bravúrt jelentő győzelmet arattunk!

SMAFC -CKE 62:65

Tags: , , ,