2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A Nyíregyházát fogadjuk szombaton

A tavaly még A csoportos, idén azonban egyelőre sereghajtó HÜBNER Nyíregyháza Blue Sharks együttesét látjuk vendégül a bajnokság 11. fordulójában szombaton.

A nyírségiek nagy tervekkel vágtak neki az idei szezonnak, mihamarabb szerettek volna visszajutni az élvonalba, erre keretüket alkalmasnak is tartották. Az első fordulóban aztán rögtön vereséggel indítottak a Zöld csoportból osztályozót követően feljutó Budafok ellenében (75-65), igaz, a következő meccsükön javítottak, idegenben verték 89-65-re a Jászberényi KSE-t. Azóta azonban zsinórban nyolc vereségnél járnak, az összeképen csak némileg javít, hogy két derbit kettő ponttal (a Salgótarján és a Miskolc ellen), egyet pedig egy egység különbséggel buktak el (a legutóbbi fordulóban, hazai pályán a Vasas ellen). Sorsolásuk azonban a CKE-hez hasonlóan „fejnehéz”, vagyis több élcsapattal játszottak eddig, a bajnokság feléhez közeledve viszont a tabellán hozzájuk közelebb álló együttesekkel mérkőznek.

Eddig hat derbin állt rendelkezésükre új-zélandi légiósuk, Sioeli Vaiangina, aki hamar vezérré lépett elő a gárdában 17.2 pontos, 8.5 lepattanós, 2.3 blokkos átlagával. Rajta kívül a veterán Bus Iván (12.3 pont, 4.3 lepattanó, 4.5 gólpassz), a 41% fölött triplázó Nagy Simon, a hasznos mezőnymunkát végző Völgyi – Tarján duó, valamint első számú fiatal játékosuk, a több mint 34 percet pályán töltő Végső Bálint alkotja a Horváth Ákos helyét átvevő Merim Mehmedovic szűkebb rotációját.

Ami a ceglédieket illeti, a legutóbbi fordulóban a TF-BP otthonában szakadt meg a gárda hárommeccses győzelmi sorozata, az 53%-kal (17/32) triplázó fővárosiak 91-87-es sikert arattak. A CKE így 3-7-es mutatóval a tabella 10. helyéről várhatja a 17 órakor kezdődő összecsapást, míg a vendég Nyírségiek 1-9-cel a 14. pozícióban tanyáznak.

 

A mérkőzést YouTube-csatornánkon élőben közvetítjük!

Tags: ,