2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A Salgótarjánt fogadjuk az év utolsó bajnoki mérkőzésén

Utolsó, vagyis 13-ik „idei” fordulójához érkezett az NB I B Piros csoportja, januártól fordul a tabella, és a visszavágók következnek a 14 csapatos versengésben.

Bár a Ceglédi KE mindössze második évét tölti a bajnokságban, a salgótarjáni együttesre már-már mint régi ellenfélként, riválisként tekinthet. A tavalyi pontvadászatban ugyanis a nógrádi gárdával vívott nagy csatát a legjobb nyolcba kerülésért a CKE, és végül az utolsó fordulóban sikerült is azt együttesünknek kivívnia az Óbudai Kaszások legyőzésével – az SKSE kikapott Fóton, így mindkét gárda 12-14-es mutatóval végzett, az egymás elleni eredmények pedig a Ceglédnek kedveztek.

Az akkori salgótarjáni csapat tagja volt Dominik Herendic és Dragasevic Veljko, ők ma már a CKE-t erősítik, míg Kalassai Martin éppen a kék-sárga mezt cserélte a tarjáni piros-fehérre. A tabellán jelenleg a CKE áll árnyalatnyival jobban – 4-8-as mutatóval a 9. helyen -, míg Dániel Péter együttese három győzelem mellett 9 vereséget számlálva a 12. pozícióban tanyázik, legutóbbi öt meccsét elveszítve.

A CKE eddigi „sormintája” győzelmet sejtet: a tabellán eddig az előtte álló nyolc csapattól vereséget szenvedett az együttes, a mögötte állókat viszont legyőzte. Ahhoz, hogy ez szombaton is így legyen, leginkább a Váits – Karanfilovski – Hargitai – Lajsz négyesfogatot kell limitálnia Sértő Ádám gárdájának, de oda kell figyelni a fiatal Vas-Teplán – Kalassai duóra is. A salgótarjániak dobták eddig a legkevesebb pontot a bajnokságban (857-et, ez 71.4 pont meccsenként), ebben a szegmensben nem szokott gondja lenni a kereken 1000 dobott pontnál járó ceglédi gárdának (83.3 pont / mérkőzés), így a hazai győzelem kulcsa az lehet, mennyire tudja védekezésben ellenfelére erőltetni akaratát a CKE.

 

A felnőtt találkozó 17 órakor, az U20-as mérkőzés 19:15-kor kezdődik a Gál József Sportcsarnokban, a belépés díjmentes, szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Aki nem tudja a helyszínen megtekinteni a derbit, YouTube-csatornánkon élőben követheti azt.

Tags: ,