2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Magabiztos győzelemmel zártuk az évet a Salgótarján ellen

Az Salgótarjáni KSE volt csapatunk ellenfele az NB I B Piros csoportjának 13. fordulójában, akikre tavalyról már emlékezhetnek a ceglédi kosárlabdát követők – óriási versenyfutásban, az utolsó alapszakasz-fordulóban sikerült megelőzni a nógrádiakat, amellyel a CKE bejutott a rájátszás nyolcas mezőnyébe.

Ezúttal a ceglédi gárda 4-8-as mérleggel a 9. helyről, míg a beszterceiek 3-9-cel a 12. pozícióból várták az összecsapást, mindkét gárda érthető módon szerette volna győzelemmel búcsúztatni 2023-at. Sértő Ádám az idény során először a kezdőbe nevezte a legutóbbi Hepp Kupa-derbin 13 pontot szóró Krkljes Vukasint, rajta kívül a megszokott Herendic – Dragasevic – Csaba – Csorvási kvartettnek szavazott bizalmat a vezetőedző.

Lendületes játékkal kezdett a CKE, másfél perc alatt 7-0-t futott a gárda, gyorsan ki kellett kérnie első idejét Dániel Péternek. Bár Lajsz egy triplával megszakította a sorozatot, Csaba másodszor is betalált kintről, majd Dragasevic duplája, valamint Kertész triplája révén kezdett elszakadni ellenfelétől a hazai csapat (15-3). Kosárról kosárra nőtt a különbség, Velkey hármasával már a nyolcadik percben húsz pontra nőve – sem támadásban, sem védekezésben nem talált választ a ceglédi játékra a salgótarjáni gárda (26-6). Az első negyed végül két Horváth Ádám-trojkának köszönhetően 32-11-gyel zárult, és bár a második etapban támadásban nem „parádézott” annyira a CKE, a védekezése nagyon precízen működött a Sértő-alakulatnak – mindössze hét pontot engedélyeztek a házigazdák az SKSE-nek. Főként Csaba révén azért pontok is érkeztek, a negyedvégi dudaszó pillanatában pedig Horváth Ádám is beszórt egy újabb hármast, így a nagyszünetben 52-18-ra vezetett a remeklő ceglédi együttes.

A második félidő nagy izgalmakat már nem tartogatott, ezen az estén minden összejött a CKE-nek – még a „tiszta” U20-as sorral felálló Cegléd is levédekezte a vendégeket, labdaszerzésekből könnyű ziccereket dobva, vagy éppen támadólepattaókat szedve. Közhely, de tényleg minden játékos hozzátette a magáét a diadalhoz, ki ezzel, ki azzal – a legtöbben pontokkal, amelyből a harmadik 10 perc során 38-at szórt a házigazda, főként Krkljes, Dragasevic és Velkey jóvoltából. A negyedet ismét egy tripla zárta, ezúttal Kertésztől – 90-34-gyel fordulhattak a záró felvonásra a felek. Nem kellett sokat várni a századik pontra, Fodor jóvoltából – egy hárompontos, mi más formájában – érkezett, végül szezoncsúcsot jelentő 115 ponttal terhelte meg ellenfele gyűrűjét a Cegléd – ez a legtöbb dobott pont, amit Piros csoportos szereplése, vagyis másfél szezon alatt egy meccset szerzett az együttes.

Sikerült tehát győzelemmel búcsúztatni 2023-at, január 5-én újult erővel indulhat az alapszakasz második fele – rögtön egy nagyon nehéz derbivel, a listavezető PVSK otthonában.

 

 

Ceglédi KE – Salgótarjáni KSE 115-50 (32-11, 20-7, 38-16, 25-16)
Ceglédi KE: Herendic 8, Dragasevic 18/3, Krkljes V. 16/6, Csaba 17/9, Csorvási -. Csere: Kertész 11/9, Fodor 3/3, Horváth M. 5/3, Zsók 10/3, Horváth Á. 10/9, Velkey 15/9, Berkics 2. Edző: Sértő Ádám
SKSE: Karanfilovski -, Cserényi -, Vas-Teplán 7/3, Hargitai 2, Lajsz 12/3. Csere: Monye J. 2, Balázs -, Kiss 2, Ormai -, Monye M. 5, Váits 14. Edző: Dániel Péter
A mérkőzés IDE KATTINTVA nézhető újra!

 

Tags: