2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A pazar formában lévő listavezetőhöz látogatunk

A 13 mérkőzés óta veretlen Újbuda MAFC vendége lesz szombat délután a Ceglédi KE, semmiképpen sem vár könnyű találkozó Sértő Ádám legénységére. Az újbudaiak győzelmi szériájukkal gyakorlatilag „körbeértek” a 14 csapatos mezőnyön, mindenkit két vállra fektetve – a legutóbbi fordulóban éppen a szintén dobogós Vasas Akadémia otthonában diadalmaskodtak 77-63-ra.

Hosszú évek szisztematikus építkezése érett be idén a piros-feketéknél, olyannyira, hogy mostanra a bajnokság egyik fő esélyeseként számolhatunk velük. 16 győzelem mellett mindössze két vereséget számlálnak, igaz, mindkettőt hazai pályán: a 2. fordulóban a BKG tudott nyerni a Gabányiban, az ötödikben pedig a Vasas – azóta mindkét gárdának visszavágtak. Csapatuk motorja Polgárdy Ádám, aki 19.4 pontos átlagával a bajnokság második legjobb pontszerzője, Bordács Soma pedig a – messze – legjobb pattanózója, 13.1-del.

A 7-11-es mutatóval álló CKE nincs a legjobb formában, a BKG-tól Szigetszentmiklóson elszenvedett 80-71-es vereség után hazai pályán kapott ki az együttes 96-76-ra a Phoenix-MT Fóttól. Vendégként továbbra is csak az Óbudai Kaszások otthonában tudott győzni a kék-sárga alakulat, még a második fordulóban, 92-91 arányban. Rendkívül sűrű a pontvadászat középmezőnye, ezért minden győzelemnek kiemelt jelentősége van – a tavalyi évadban 95-83-ra győzni tudott a CKE a Gabányiban, egy hasonló bravúr most is nagyon sokat jelentene a gárdának.

 

Az Újbuda MAFC – Ceglédi KE összecsapás 2024. február 10-én szombaton, 17:30-kor kezdődik a Gabányi László Sportcsarnokban, terveink szerint élőben követhetik YouTube-csatornánkon.

Tags: