2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

19 pontos győzelem Debrecenben

Két egymást követő győzelemmel – köztük a dobogós Vasas Akadémia elleni sikerrel – a tarsolyában érkezett Debrecenbe a Ceglédi KE a bajnokság 22. fordulójában.

A hazai környezetben mindenkire veszélyes hajdúságiak nemrég a liga egyik élcsapatát, az Újbuda MAFC-ot is elkapták az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, így annak ellenére sem ígérkezett könnyűnek az összecsapás, hogy legjobbját, Ságodi Róbertet sérülés miatt nélkülözni kényszerült Kádár Tamás vezetőedző. A DEAC-os fiatalok 7-13-as mutatóval a tabella 11. helyén álltak feldobáskor, míg a CKE a hatodik pozíciót tudhatta magáénak, 9 diadal mellett 12 vereséget számlálva.

Csorvási szép centerezésével kezdődött a derbi, az első percekben fej-fej mellett haladtak a csapatok – inkább a sok szabálytalanságot követő büntetők miatti játékmegszakítások domináltak, mintsem a gördülékeny kosárlabda. 0-5 után 14-10-re a debreceniek léptek el, de hamar egalizált a Cegléd, amely Horváth Máté negyedvégi saroktriplájával 22-17-es előnnyel ment kisszünetre.

Alig telt el egy perc a második etapból, máris újfent egalizált a cívisvárosi együttes, ám a padról jól beszálló Velkey, valamint a palánk alatt domináló Csorvási pontjaival magához ragadta a kezdeményezést a vendéggárda. Horváth Máté közelijével nyolc pontra nőtt a differencia, Herendic trojkája, majd Csaba büntetője után pedig már kerek tízzel tartott előrébb Sértő Ádám legénysége, amely ezt az előnyt meg is őrizte a nagyszünetig (32-42).

A térfélcserét követően Csaba is betalált kintről, a negyed nagy részében kosárra kosár volt a válasz, nem csökkent, de nem is nőtt a debreceni hátrány. A meccs elején aktív Hegedűs után ezúttal Várszegi próbálta vállára venni csapatát, a túloldalon egyenletesen oszlottak el a terhek, többen is veszélyt jelentettek a hazai gyűrűre. Dragasevic hármasa, majd Velkey duplája révén mozdult el az állás a 10 pont körüli vendég fórról, 46-61-gyel ért véget a harmadik felvonás.

Dragasevic ütötte be negyedik hibáját a záró etap elején, de rögtön utána hintett egy triplát is. Bár derekasan próbálkozott a hajdúsági gárda, nagyobb futásokat nem sikerült összerakniuk, mindenre volt válasza a CKE-nek – főként Csorvási, Kertész és Velkey jártak élen a pontszerzésben az utolsó percekben. Idénybeli harmadik, zsinórban második idegenbeli győzelmét aratta a ceglédi együttes, amely gyakorlatilag végig kézben tartotta a találkozót, így megérdemelten szerezte meg tizedik bajnoki sikerét.

 

DEAC U23: Varga 6/3, Neuwirth 8/6, Várszegi 17/3, Hegedűs 13/6, Czermann 1. Csere: Csizmadia 3/3, Turán 5/3, Bata 3/3, Fekete 4. Edző: Kádár Tamás
Ceglédi KE: Herendic 3/3, Dragasevic 7/6, Kertész 10/6, Csaba 9/3, Csorvási 19. Csere: Velkey 23/6, Horváth 6/6, Várbíró 2, Fodor -, Berkics -. Edző: Sértő Ádám

 

 

Tags: