2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Legyőztük a Salgótarjánt, a hatodik helyről futunk neki a rájátszásnak

Komoly tétje volt az alapszakasz zárófordulójának vasárnap délután, hiszen amellett, hogy az első kiemelés sorsa sem dőlt el, óriási csata folyt az utolsó, még rájátszást érő helyek megszerzéséért. Ceglédi szempontból is többféle forgatókönyv létezett, hatodik, hetedik, nyolcadik, de akár kilencedik helyen is zárhatta a reguláris szakaszt Sértő Ádám legénysége.

 

Ahhoz, hogy bebiztosítsa helyét a legjobb nyolcban, mindenképpen győznie kellett a CKE-nek Salgótarjánban – ennek hangot is adott alig másfél perc alatt, amikor is egy 8-0-s rohammal kezdte a derbit a nógrádiak otthonában. Hazai oldalról Lajsz igyekezett tartani a lépést a vendégekkel, de a tavalyi csapata ellen pályára lépő Herendic vezérletével korán kétszámjegyű előnyt épített ki a kék-sárga alakulat (10-20). Vas-Teplán és Váits is betalált kintről, de a negyed végén a szintén ex-salgótarjáni Dragasevic is megtette ugyanezt, 29-16-ra nyerte a nyitó tíz percet a Cegléd.

A második etapban már a piros-fehérek januári igazolása, William Douglas is „megérkezett” a mérkőzésbe, egy 9-0-s futással hamar eltüntette hátránya jelentős részét a besztercei gárda. Hatott azonban Sértő Ádám időkérése, Csaba triplájával és Dragasevic duplájával újított a CKE, Váits újabb távolijára pedig Herendic válaszolt (32-40). A legutóbbi évadban még Cegléden pattogtató Kalassai is behintett egy triplát, de a nagyszünetre így is 47-37-es előnnyel mehetett a vendégcsapat.

A harmadik felvonás a „Velkey-negyedként” vonul be a klub történelemkönyvébe, az addig pont nélkül álló Velkey János ugyanis öt hárompontost szórt ebben a negyedben – bár a SKSE igyekezett lőtávolon belül maradni, a rutinos hátvéd-bedobó pazar dobásaihoz csak asszisztálni tudtak. 63-77-tel indult a negyedik játékrész, majd Herendic harmadik trojkájával már 68-84-et mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, gond nélkül húzza be a derbit a Cegléd. 70-87 után azonban komoly adok-kapok vette kezdetét, melyben eleinte felváltva potyogtak a kosarak, később viszont szinte már csak Douglas tudott eredményes lenni – hol mezőnyből, hol kiharcolt faultot követően büntetőből. 79-93 után egy 10-1-es rohammal zárkózott Dániel Péter együttese, az idő azonban a hazaiak ellen dolgozott, Horváth Máté és Dragasevic pedig négyből három szabaddobás értékesítésével biztosította be a ceglédi győzelmet.

Mivel a HÜBNER Nyíregyháza BS hazai pályán 71-65-re legyőzte a TF-BP gárdáját, így a nyírségiek is 12 sikerrel fejezték be az alapszakaszt, az egymás elleni összevetésben viszont a CKE jobbnak bizonyult náluk, így Sértő Ádám legénysége zárt a hatodik helyen – Merim Mehmedovic együttese lett a hetedik, a TF pedig a nyolcadik. Így eldőlt, hogy a hatodik pozícióban végző Vasas Akadémia lesz a ceglédiek ellenfele a rájátszásban, a két győzelemig tartó párharc rögtön a kupahétvége után,vagyis április második hetében kezdetét veszi.

 

És ha már kupahétvége: a CKE ellenfele a címvédő Pécsi VSK-VEOLIA lesz a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntőjében, a találkozót 2024. április 6-án, szombaton 14 órakor rendezik a budapesti BOK Sportcsarnokban – a belépés díjmentes!

 

SKSE: Karanfilovski 3, Kalassai 17/15, Hargitai 7/3, Douglas 30, Lajsz 5/3. Csere: Váits 11/9, Vas-Teplán 10/6, Cserényi 2, Ormai 5. Edző: Dániel Péter
CKE: Herendic 27/9, Dragasevic 13/9, Kertész 2, Csaba 13/9, Csorvási 18. Csere: Velkey 17/15, Berkics 2, Horváth M. 7/3, Fodor -, Zsók -. Edző: Sértő Ádám

 

Tags: