2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Salgótarjánban zárjuk az alapszakaszt

Az elmúlt évadhoz hasonlóan ismét a 26 fordulós alapszakasz utolsó körére maradt a legfontosabb kérdés: ott lesz-e a legjobb nyolcban a Ceglédi KE?

Tavaly nem teljesen volt a saját kezében a csapat sorsa, hiszen amellett, hogy hazai pályán le kellett győznie az Óbudai Kaszások gárdáját, a Salgótarjánnak is ki kellett kapnia Fóton. Végül mindkettő megvalósult, így története első Piros csoportos évadában egyből rájátszásba jutott a kék-sárga alakulat – ahhoz, hogy ezt megismételje, a legegyszerűbb, ha győz vasárnap a beszterceiek otthonában.

 

Íme a záró forduló párosításai, a mérkőzéseket egyszerre, vasárnap 18 órás kezdettel rendezik: 

 

BKG PRIMA Akadémia – BUDAFOK
HÜBNER Nyíregyháza BS – TF-BP
Phoenix-MT Fót – MEAFC-Peka Bau
Jászberényi KSE – DEAC U23
Újbuda MAFC – Óbudai Kaszások
Salgótarjáni KSE – CKE
Vasas Akadémia – Pécsi VSK-VEOLIA

 

Itt pedig a tabella jelenleg állása (az első nyolc helyezett jut a rájátszásba):

 

 

A forgatókönyv tehát annyiban egyszerű, hogy ha győz Salgótarjánban a Sértő-legénység, biztosan ott lesz a playoff-ban, csak a helyezés a kérdés, amely a többi eredmény alakulásától függ. Jelenleg hárman állnak 11 győzelemmel, azonban a TF Nyíregyházára látogat, egyikük tehát biztosan marad 11 sikernél. A nyírségiek már biztosan ott lesznek a legjobb nyolc között, nincs olyan forgatókönyv, hogy kicsússzanak a playoff-mezőnyből. Ha a TF győz, a fővárosiak nem csupán bejutnak a rájátszásba, hanem biztosan a hatodik helyen végeznek az alapszakaszban. Negyedik szereplőként viszont még a MEAFC-Peka Bau is beleszólhat a helyezésekbe, ha győz, akkor ugyanis a miskolciak is 11 győzelemmel végeznek. A borsodiak Fóton lépnek pályára, a lila-fehérek már az előző fordulóban is pihentették kulcsembereiket, hiszen mindenképpen ötödikek – reális forgatókönyv lehet egy MEAFC-siker is, de ők csak abban az esetben jutnak be a PO-ba, ha mellettük a Nyíregyháza és a CKE is győz. Lássuk a lehetséges kimeneteleket!

 

Ha a CKE és a TF győz, akkor a TF a hatodik, a CKE a hetedik, a Nyíregyháza a nyolcadik. A MEAFC ebben az esetben mindegy, hogy győz-e vagy kikap, mindenképpen kilencedik.

Ha a CKE, a Nyíregyháza és a MEAFC győz, a CKE a hatodik, a Nyíregyháza a hetedik, a MEAFC a nyolcadik, a TF csak ebben az esetben csúszik ki a rájátszásból.

Ha a CKE kikap, a TF és MEAFC pedig győz, akkor a TF hatodik, a CKE hetedik, a Nyíregyháza nyolcadik, a MEAFC kilencedik.

Ha a CKE kikap, a Nyíregyháza és a MEAFC pedig győz, akkor a Nyíregyháza hatodik, a TF hetedik, a MEAFC nyolcadik, a CKE pedig lemarad a rájátszásról.

 

Ez utóbbi forgatókönyv tehát a legrosszabb Csaba Györgyék számára, hiszen ekkor a TF-fel és a MEAFC-cal azonos mérleggel végeznének, és mivel a TF ellen mindkét alapszakasz-mérkőzésüket elbukták, így a minitabellás összevetésből ők jönnének ki a legrosszabbul.

 

Kevesebbet kell számolgatni győzelem esetén, hiszen ekkor csak a végső helyezés lenne a kérdés – ehhez azonban a salgótarjániaknak is lesz pár szava. Bár az „odavágón” igazi örömkosárlabdát bemutatva 115-50-re győzött a CKE, azóta egy valódi pontgyáros légióssal gyarapodott Dániel Péter együttese William Douglas személyében – az amerikai bedobó mindössze háromszor maradt 20 pont alatt 11 mérkőzésén, de 17-nél „alább” egyszer sem adta. Hogy milyen sokat lendített Douglas érkezése a dobott pontban addig ligautolsó tarjániakon, az is mutatja, hogy legutóbbi kilenc mérkőzésükön 5-4-es mérleget tudnak felmutatni, legyőzve a Fót és a MAFC csapatát is.

 

A 2024. március 31-én, 18 órakor kezdődő összecsapást terveink szerint élőben követhetik YouTube-csatornánkon.

Tags: ,