2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Kupadöntő után rájátszás – interjú Sértő Ádámmal

Novemberben érkeztél a csapathoz, akkor a 13. helyen állt a gárda a 14 csapatos mezőnyben. Ha akkor valaki azt mondja neked, hogy áprilisban a Hepp Kupa elődöntőjére készülünk, illetve a hatodik helyről várhatjuk a rájátszás küzdelmeit, aláírtad volna?

Alá. Akkor még nem tudhattuk, hogy fog az edzőváltásra reagálni a csapat, úgy gondolom, szerencsére jól reagáltak. Többnyire sikerült megcsinálni, amit kértem tőlük. Egy-egy mérkőzéssel, egy-egy vereséggel kapcsolatban maradt hiányérzet, de az összkép, ahonnan ahová eljutottunk – például ahogy a csapat kinézett az utolsó (Salgótarján elleni – a szerk.) mérkőzésen -, azzal szerintem elégedettek lehetünk.

 

Következik a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa négyes döntője. Voltál már ilyen helyzetben, hogy két nap alatt két meccset kellett játszanod? Miben más egy kupára való felkészülés, mint egy „sima” bajnoki mérkőzésre?

U20-as döntőn kétszer voltam vezetőedzőként, ott olyan is előfordult, hogy egy nap alatt volt két mérkőzésünk. Egy felnőtt csapatnak ez eléggé megterhelő, nem tudnak egyik percről a másikra regenerálódni. Ez lesz a kulcs – az első mérkőzésre fel tudunk készülni, a másodikra viszont szinte alig lesz időnk, csak egy-egy videózás és megbeszélés lesz a csapattal. Ez szokatlan lesz, hiszen a bajnoki derbik előtt több időnk van, az edzőknek is komoly feladat lesz, hogyan tudjuk az együttest a lehető legjobban felkészíteni. Meg kell találnunk azt a kompromisszumot, hogy 24 óra alatt valószínűleg nem fogunk tudni annyi információt átadni csak verbálisan, gyakorlatok nélkül, mint tesszük normál esetben.

 

Nem sok idő lesz a regenerálódásra a kupa után sem, hiszen néhány nap múlva következik is a Vasas Akadémia elleni playoff-párharc. Milyen ellenféllel nézünk farkasszemet?

Matchup-ban talán a Vasas a legjobb ellenfél, akit kaphattunk. Az alapszakaszban is láthattuk, hogy még az érkezésem előtt egy szoros meccset tudott velük idegenben játszani a csapat, februárban pedig meg is tudtuk őket verni hazai pályán, míg a többi lehetséges rivális ellen (PVSK, MAFC, BKG) 0-6-tal állunk. Fejben is fontos, hogy tudják a srácok, hogy van győzelmi esélyünk, ezért is fontos, hogy a Vasast kaptuk. Viszont a pasarétiek frissebben fognak érkezni a párharcba, hiszen nem játszanak a kupán, ezt ellensúlyoznunk kell, nem ragadhatunk bele abba, hogy fáradtabbak a lábak. Így érhetjük el kitűzött célunkat.

 

Végezetül mit szólsz az U20-as csapat kiváló eredményéhez?

Büszke vagyok a fiúkra, konzisztensen tudtak jó eredményt hozni, csak a MAFC-tól kaptak ki az egész bajnokság során. Várjuk a nyolcas döntőt, a ceglédi kosárlabda életében ez új impulzus lesz.

 

 

A Ceglédi KE következő mérkőzései:

 

Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa
BOK Csarnok, Budapest

2024. április 6. Szombat

Ceglédi KE – PVSK-VEOLIA 14:00

 

2024. április 7. Vasárnap

Bronzmérkőzés 11:00 vagy döntő 14:00

 

A Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa mérkőzései díjmentesen látogathatóak, az utána következő Zsíros Tibor Férfi Magyar Kupa mérkőzéseire napijegyet a helyszínen, vagy AZ ALÁBBI LINKEN KERESZTÜL lehet vásárolni. A jegyek napijegyek, és egységesen 3500 Ft-ba kerülnek. A belépés 2 éves kor alatt ingyenes.

 

 

NB I/B Piros csoport, negyeddöntő

 

2024. április 11. Csütörtök

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 18:30
Sport11 Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont, Budapest

 

2024. április 14. Vasárnap

Ceglédi KE – Vasas Akadémia 17:00
Gál József Sportcsarnok, Cegléd

 

Ha szükséges:

2024. április 17. Szerda

Vasas Akadémia – Ceglédi KE 18:30
Sport11 Sport-, Szabadidő és Rendezvényközpont, Budapest

 

Tags: , , , ,