2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Az Újbuda MAFC nyerte az elődöntő első mérkőzését

A Gabányi László Sportcsarnokban vette kezdetét az Újbuda MAFC – Ceglédi KE bajnoki elődöntő, vagyis megismétlődött a két héttel ezelőtti Hepp Kupa-bronzcsata. Akkor 90-85-re a ceglédiek örülhettek, ám a két csapat alapszakasz-összecsapásait a piros-feketék nyerték – igaz, messzemenő következtetést egyik derbiből sem lehetett levonni, hiszen ilyen-olyan okok miatt mindhárom derbin hiányoztak kulcsemberek mindkét oldalon.

A ceglédiek klubtörténeti sikert elérve 2-0-ra búcsúztatták a Vasas Akadémiát a negyeddöntőben, míg a MAFC 2-1 arányban bizonyult jobbnak a szezon második felére magára találó Nyíregyháza ellen.

Bár a felek sok újdonságot már nem tartogattak egymásnak, az első percek mégis az ismerkedés jegyében teltek – öt perc után 11-11-et mutatott az eredményjelző. A Cegléd mozdult el először komolyabban az egálról, egy 9-0-s futással 28-21-re megnyerve az első játékrészt – Csorvási 9 ponttal és 4 kiharcolt személyivel kezdett, igaz, a túloldalon Bordács is aktív volt 10 egységgel.

A folytatás már közel sem alakult ilyen jól a vendégeknek, előbb egy 8-0-s rohammal átvette a vezetést a MAFC, majd átvéve a játék irányítását elkezdett egyre nagyobb előnyt kiépíteni. Semmi nem ment be ebben a periódusban a kék-sárgáknak, 25-5-tel kezdett a Lakits-legénység – Archibald egymaga 20 egységet rámolt be ugyanennyi perc alatt. Végül Dragasevic utolsó perces közelijével lépte át a 10 pontot a CKE a játékrészben, míg a fővárosiak 31-ig jutottak (52-39).

 

Csaba helyén Berkics kezdett a második félidőben, ceglédi oldalról a képlet annyiban hasonlított az első játékrészhez, hogy szinte minden támadás során Csorvásit keresték a társak – a klasszis középjátékos három duplát is szerzett az első percekben. A többiek viszont nem találtak be, több mint hat perccel a negyed kezdete után is még csak ez a hat pont állt a CKE neve mellett a táblán. Az újbudaiak eközben sorra büntették a hibákat, a lepattanókból tudtak indulni, vagy kosárral, vagy kiharcolt faulttal befejezve az akciókat. Polgárdy büntetőivel a húszat közelítette a differencia, Sértő Ádám Várbíró és Fodor pályára küldésével próbálta keverni a lapokat (64-45). 37% alá romlott a ceglédi mezőnymutató, így hiába adott el mindössze hat labdát a vendéggárda, nem tudta szorossá tenni az állást. Csaba trojkájával és zsákolásával bejött 20 alá a CKE, de a játékrész utolsó támadásából Komma is zsákolt (73-54).

Katona és Csaba is triplát szórt a záró felvonás elején, igyekezett lőtávolon belül maradni a Cegléd (76-59). Misek középtávolijára Herendic felelt kintről, majd Dragasevic is hintett egy hármast, de továbbra is pontatlan volt a vendégek játéka, több labdaeladás borzolta Sértő Ádám idegeit (84-65).  Kitartott a korábban már alkalmazott zónavédekezés mellett a CKE, négy perccel a vége előtt 86-72-re zárkóztak Csorvásiék, Komma azonban „átdobta” a zónát, majd labdaszerzést követően Biber is eredményes volt közelről, eldöntve a vitás kérdéseket.

Összességében a második negyedben kiépített előnyét a folytatásban jól menedzselve aratott győzelmet az Újbuda MAFC a párharc első mérkőzésén, folytatás szerdán 17 órakor, a ceglédi Gál József Sportcsarnokban.

 

Újbuda MAFC – Ceglédi KE 98-76 (21-18, 31-11, 21-15, 25-20)

 

Újbuda MAFC: Polgárdy 7, Archibald 26/6, Pintér 6/3, Bordács 13, Pápai 2. Csere: Komma 14/6, Katona 11/9, Buzás 6, Biber 2, Herló 3/3, Misek 8. Edző: Lakits András

Ceglédi KE: Herendic 13/3, Dragasevic 10/6, Kertész 2, Csaba 21/6, Csorvási 17. Csere: Velkey 6/6, Horváth M. 3/3, Zsók -, Fodor 2, Várbíró -, Horváth Á. 2. Edző: Sértő Ádám

 

A párharc állása: 1-0 az Újbuda MAFC javára.

Tags: ,