2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Felőröltük a végjátékban a Fótot, hazai pályán a bronzéremért lépünk pályára

A fóti Phoenix Sportcsarnokban kezdődött meg a bajnokság két győzelemig tartó bronzcsatája, az alapszakaszt ötödik helyen záró Phoenix-MT Fót látta vendégül a Ceglédi KE-t.

A lila-fehérek a BKG-t pályahátrányból búcsúztatták a negyeddöntőben (2-1), a PVSK azonban már nagy falatnak bizonyult, itt nem tudták a sorsdöntő harmadik derbit behúzni (1-2). A ceglédiek a Vasas Akadémia elleni kettős győzelmet követően az Újbuda MAFC-cal kerültek össze az elődöntőben, itt is harmadik összecsapásra került sor Újbudán, amely végén a fővárosiak örülhettek – ilyen előzmények után következhetett a bronzcsata a két, tavalyelőtt még Zöld csoportos ellenfél között.

A házigazda kezdte jobban az összecsapást, Kinney és Markovic is betalált kintről, 10-8-ra vezetett Surmann Gábor alakulata az ötödik percben. A negyed második felében azonban inkább a vendégek akarata érvényesült, Csaba és Horváth Máté is triplát szórt, a védekezés pedig összeállt, Horváth Ádám negyedvégi hármasával 25-12-re vezetett 10 perc játékot követően a CKE. A második etapban igyekezett őrizni korai előnyét a Sértő-legénység, Herendic triplájával és Csaba büntetőivel 36-18-ra el is léptek a kék-sárgák. Kinney vette vállára csapatát, szinte kizárólag az ő betörései jelentettek veszélyt a továbbra is fegyelmezetten védekező ceglédiekkel szemben. A félidő végére 11 pontra feljött a Fót, de ezúttal is „egy Horváth”, Máté villant távolról, 46-32-es előnnyel mehetett nagyszünetre a vendégcsapat.

A harmadik negyed inkább a hazaiakról szólt, Tichov és Markovic is hozzá tudott tenni, Tóth Zoltán büntetőjével egészen 53-49-ig zárkóztak a Tigrisek. Ekkor Csorvási lépett elő ceglédi oldalon, mind a négy kísérletét pontokra váltva a vonalról – Csaba György is követte példáját, visszaállt a tíz pontos differencia, ám a játékrészt ezúttal Markovic hárompontosa zárta (54-61). A záró felvonás elején még egy – mint később kiderült, utolsó – rohamra indultak a lila-fehérek, Kinney kosarával 66-72-t mutatott az eredményjelző, de Herendic bevágta harmadik trojkáját, a CKE pedig nem nézett vissza, egy 11-0-s futással eldöntötte a vitás kérdéseket. Kinney sokadik eladott labdáját vétette a festékben, jól zárták a szögeket, jól olvasták a támadásokat a ceglédiek, így összességében megérdemelt sikert arattak Fóton a bronzcsata első mérkőzésén – a sikerrel elérte Sértő Ádám alakulata, hogy a szerdai második derbin győzelem esetén a Hepp Kupa után a bajnokságot is éremmel zárhatja.

 

Fót: Kinney 27/3, Tichov 12/3, Promise 2, Markovic 17/9, Juhos 6. Csere: Tóth 1, Békési -, Kékesi -, Szabó 1, Varga -, Richter 2. Edző: Surmann Gábor
CKE: Herendic 21/9, Dragasevic 13/6, Kertész 8/6, Csaba 18/6, Csorvási 12. Csere: Berkics 4, Horváth M. 10/6, Várbíró -, Horváth Á. 3/3. Edző: Sértő Ádám

 

 

 

Tags: