2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Vérbeli rangadó a Tiszaligetben

A hazai pálya veretlensége és a presztízs a tét!

Az NB1/b Zöld csoportjának utolsó előtti alapszakasz fordulójában a bajnokság egyik legerősebb keretével rendelkező Újpest csapatával nézünk farkasszemet. Stílszerűen, inkább „tigrisszemet”, hiszen a lila-fehérek a nevükben rövidítésként szereplő MT, azaz Megyeri Tigrisek utánpótlás nevelő egyesületének ékköve. Szisztematikus munkával építgetik a klubot, amelyben közel 500 igazolt ifjú kosaras palánta pallérozódik, illetve felnőtt gárdájukat, amely évről-évre tűz ki markánsabbnál markánsabb célokat. Idén – hozzánk hasonlóan – a Piros csoportban történő feljutás tűzték zászlójukra, amelynek érdekében komoly bevásárlásba kezdtek a nyár folyamán. Bivalyerős játékoskeretet verbuváltak össze, de a szezon első fele elég döcögősre sikeredett számukra. Meglepő vereségek, akadozó gépezet. A vezetőség februárban húzta meg azt a bizonyos vonalat és hajtott végre markáns változtatásokat. Ekkor még magasabbra emelték a tétet az egykori válogatott irányító, Pongó Martin és a számos bajnokság gólkirályi címét bezsebelő, Zoran Talley Jr. szerződtetésével. Azóta mérkőzésről-mérkőzésre javuló játékot mutatnak és kétség nem fér hozzá, a bajnoki döntőért folytatott versenyfutás egyik legnagyobb esélyesei.
A budapesti odavágón, drámai végjátékot követően szenvedtünk szívszorító és egyben rendkívül tanulságos vereséget (84:80), holott a 35. percben még tizenhárompontos előnyben voltunk. A különbség statisztika szempontjából kimutatható okát főleg a hárompontos dobások jelentették, míg vendéglátóink 10/35-es mutatót (29%), addig mi 5/29-et (17%) tudtunk felmutatni.
A Tiszaliget Arénában 17:00-kor kezdődő rangadón a visszavágás mellett makulátlan hazai mérlegünk megőrzése lehet a fő célunk. Ellenfelünk számára is fontos ez mérkőzés. Surmann Gábor csapata bizonyosan pályaelőnnyel kezdi a rájátszás küzdelmeket, de az még képlékeny, hogy második, harmadik vagy negyedik helyen zárva az alapszakaszt.
Csapatunk kiváló hangulatban dolgozta végig a hetet, amely munkát immár teljes intenzitással végezhetett el a tavalyi kenyéradója ellen kettőzött bizonyítási vággyal készülő Micev Nikola. Sajnos Pinnyei Márton makacs vállsérülése nem jött rendbe, így fiatal bedobónkra ezúttal sem számíthat a Tóth Tamás vezette szakmai stáb.
Tóth Tamás, vezetőedző: Nem készülünk másképp, mint bármelyik fontosabb meccsünkre, erre megvan a saját rutinunk. Az újpesti keret folyamatosan változott évközben, talán náluk volt a legtöbb módosítás az összeállításban, nem lehet egyszerű így játszani, éppen ezért kiváló teljesítmény tőlük a harmadik pozíció. A teljes mezőnyből már csak az Újpestet nem sikerült megvernünk, így kettőzött elánnal fogunk hajtani, hogy még szebb legyen a bizonyítványunk. Mindkét társaság kimondott célja a feljutás, küzdelmes összecsapásra számítok, a rájátszás előtt 3 héttel igazi csemege ez a szurkolóknak. Szoros eredményre, akár egyetlen labdán múló végjátékra is sor kerülhet, apróságokon múlhat a győzelem, amit meg szeretnénk szerezni.
Berkics Máté: Nagyon várjuk az Újpest elleni rangadót. Úgy gondolom, rajtunk nincs nyomás, de természetesen csak a győzelem jöhet szóba! Ellenfelünk jelenlegi helyezése nem tükrözi a valóságot. Próbálunk felkészülni belőlük és a legjobb játékunkat mutatni a hazai derbin. Nagyon fizikális mérkőzésre számítok, ami egy jó erőfelmérés lehet. A kellő alázat és mentalitás a legfontosabb most és a közeljövőben egyaránt.