2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A Nyíregyházát fogadjuk a Hepp Kupa negyeddöntőjében

A legjobb négy közé jutás a tét hétfő délután, a néhány hete már vendégül látott HÜBNER Nyíregyháza Blue Sharks gárdáját fogadja a Ceglédi KE a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa negyeddöntőjében.

Legutóbb 2021-ben – szinte napra pontosan három éve, 2021. január 13-án – találkozott a Hepp Kupa keretein belül a két csapat, akkor 89-53-ra győzött a CKE-nek ideiglenes otthonul szolgáló szolnoki Tiszavirág Arénában a nyírségi gárda, amely végül el is hódította a trófeát abban az évben, majd a bajnokságot megnyerve a következő két évet az élvonalban töltötte. Hogy mennyi idő telt el azóta, jól mutatja, hogy az A csoporttól a legutóbbi évad végén búcsúzó nyírségiek csak a legutóbbi bajnoki fordulóban, a Budafok elleni győzelmükkel tudtak elmozdulni a Piros csoport utolsó helyéről, azonban ez a siker lendületet adhat nekik a folytatásra, mindenképpen egy veszélyes ellenfélről van szó.

A ceglédiek az idei kupakiírást a Honvéd Ludovika 109-44-es legyőzésével indították, majd az Óbudai Kaszásokat 90-86-ra, a Vásárhelyi Kosársulit pedig 106-58-ra múlták felül, továbbjutva a negyeddöntőbe. A Nyíregyháza a BKG PRIMA Akadémia Debrecen (94-44), a Salgótarjáni KSE (74-60) és a Tiszaújváros (100-98) elleni diadalokkal jutott el idáig. Merim Mehmedovic alakulata légióst cserélt a téli szünetben, Sioeli Vaiangina helyett Carlbe Ervin érkezett, a hátvéd a Budafok ellen már debütált is új csapatában.

Ami a ceglédieket illeti, biztató játékkal kezdte az új esztendőt Sértő Ádám legénysége: a listavezető PVSK otthonában a meccs nagy részében vezettek Csaba Györgyék, a végjátékot azonban a pécsiek bírták jobban, így 92-84-re győztek.

 

A HÜBNER Nyíregyháza BS elleni Hepp Kupa-negyeddöntő 2024- január 8-án hétfőn, 17:15 perckor kezdődik a Gál József Sportcsarnokban.

 

Tags: ,