2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

Szoros végjátékban hétpontos vereség Nyíregyházán

Azonos, 10-13-as mérleggel álló csapatok csatájára került sor vasárnap délután a nyíregyházi Continental Arénában, a HÜBNER Nyíregyháza BS fogadta a Ceglédi KE-t. A két gárda hasonló szezont fut, mindketten gyengén kezdték a pontvadászatot – a nyírségiek az első 11 fordulóban mindössze egy győzelmet arattak, míg a ceglédiek 1-6-tal rajtoltak.

Éppen ceglédi vendégjátéka után „kattant át” valami Merim Mehmedovic legénységénél, azóta 9-3-ra állnak, olyan élcsapatokat elkapva, mint a PVSK vagy a Vasas. Sértő Ádám együttesének is voltak jó szériái a bajnokságban, erre a derbire azonban épp nem egy ilyen szériával érkeztek: hármas győzelmi sorozatuk a legutóbbi fordulóban hazai pályán szakadt meg a TF-Budapest ellen.

Az első percek Kertész, Dragasevic és Bonifert „pengeváltásáról” szóltak, kisvártatva „beszállt” Ervin is (7-7). Tarján 2+1-ével a hazaiak kerültek előnybe, de csak néhány pillanatig, Csaba ugyanis triplát szórt a túloldalon. Fej fej mellett haladtak a csapatok, Berkics büntetőivel egyenlített a Cegléd a nyitó negyed végén (21-21).

A második felvonást Nagy Simon és Csaba György triplaváltása vezette fel, a hazaiak többször is betaláltak kintről ebben az etapban – Szobi és Ervin is villant (30-26). A jó ritmusban játszó Csaba azonban futószalagon szállította a pontokat, 35-34-re visszavette a vezetést a CKE, Dragasevic trojkájával pedig 38-35-ös előnnyel ment nagyszünetre a vendéggárda.

A fordulás után főként Dragasevic húzta a kék-sárgákat, a házigazdánál Tarján, Végső és Bus is csatlakozott Ervin mellé pontszerzésben. Csorvási közelije után Velkey szórt triplát és duplát, oda-vissza váltakozott a vezető csapat kiléte – végül 66-64-es hazai vezetéssel ért véget a harmadik etap.

bus és bonifert találataival a mérkőzésen tetemesnek mondható hat ponttal lépett el a Mehmedovic-legénység, Velkey kosarával visszajött kettőre a CKE. Őrizte szűk előnyét a nyírségi együttes, Ervin tempójára Csaba válaszolt kintről (82-79). Derekasan küzdött a ceglédi csapat, de mindenre volt válasza a hazaiaknak – Ervin középtávolija után Kertész adta el a labdát, Végső pedig hármast dobott, lezárva a vitás kérdéseket. Hétpontos vereséget szenvedett a Ceglédi KE, amely így két fordulóval az alapszakasz vége előtt kicsúszott a legjobb nyolcból – a kilencedik helyről várhatja a gárda a szombati, Jászberény elleni találkozót.

 

HÜBNER Nyíregyháza BS – Ceglédi KE 92-85 (21-21, 14-17, 31-26, 26-21)
Nyíregyháza: Bus 15/6, Végső 8/6, Bonifert 14/3, Ervin 29/9, Tarján 14. Csere: Glatz 2, Nagy 7/3, Szobi 3/3, Magyari -. Edző: Merim Mehmedovic
Ceglédi KE: Herendic 7/3, Dragasevic 27/9, Kertész 3/3, Csaba 20/12, Csorvási 13. Csere: Velkey 11/3, Várbíró -, Horváth Á. 2, Horváth M. -, Zsók -, Berkics 2, Fodor -. Edző: Sértő Ádám

 

Tags: