2700 Cegléd Rákóczi út 33.
+36/70 386 00 38
info@cegledike.hu

A Jászberényt fogadjuk az idény utolsó hazai alapszakasz-mérkőzésén

Az évad utolsó hazai alapszakasz-derbijére készül a Ceglédi KE, a Jászberényi KSE elleni találkozónak komoly hatása lehet arra, hogy bejut-e a rájátszásba Sértő Ádám együttese.

Jelenleg 10-14-es mérleggel a pontvadászat 9. helyén áll a ceglédi gárda, a TF-Budapesttel és a MEAFC-Peka Bau-val hármas holtversenyben – az azonos mutatók miatt kialakult minitabella azonban nem a CKE-nek kedvez. A TF és a MEAFC 1-1-re végzett egymás ellen az alapszakaszban, csakúgy mint a CKE és a MEAFC, viszont a budapestiek mindkét mérkőzést behúzták a ceglédiek ellen. Így ha mindhárom gárda azonos mérleggel végez, a TF 3-1-gyel nyeri a minitabellát, a miskolciak 2-2-vel fognak állni, a CKE pedig 1-3-mal. Sokféle forgatókönyv létezik még az utolsó két fordulóra, ezt azonban mindenképpen érdemes lenne elkerülnie Csorvási Milánéknak – a legbiztosabb az, ha mindkét hátralévő mérkőzésüket megnyerik, bár a legjobb nyolcba jutás így sem garantált.

Ehhez elsőként az a jászberényi alakulatot kellene legyőzni, amely az „odavágón” úgy aratott pontgazdag mérkőzésen 104-98-as győzelmet, hogy gyakorlatilag alig hibázott kétpontos dobást – 42 kísérletből 34 duplát a helyére küldött a Paksra távozó Kucsora Csaba búcsúmérkőzésén a JKSE. Bár azóta a siker óta nincs a legjobb formában Puskás Artúr legénysége – 12 meccsből csak hármat tudtak megnyerni, és 8-16-tal a tabella 11. helyén állnak -, ám a ceglédiek sem bombaformában érkeznek az összecsapásra. Egy remek hármas győzelmi sorozat után – közte a dobogós Vasas Akadémia elleni diadallal – zsinórban két vereséget szenvedtek Csaba Györgyék, a TF-től hazai környezetben, a Nyíregyházától pedig idegenben kaptak ki.

Kiemelten fontos mérkőzés következik tehát, amelyet YouTube-csatornánkon élőben is követhetnek március 23-án szombaton, 17 órától.

Tags: ,